Bizonyára veletek is előfordul, drága tündérléptű, puha köldökű, illatos hónaljú, selymes tapintású barátaim, hogy egy szeptemberi délelőttön szétnéztek a konyhában, a kamrában, a spájzban és az ágy alatt, hogy aztán „namostakkor abból főzök valamit, ami itten fellelhető” attitűddel menjetek bele a kihívás hogyishívjákjának a széleskörű jókoraságába.

Na, velem is ez történt.

És akkor azt gondoltam, ennek keleti levesnek kell lennie. Minden erre mutatott.

Aprócska érmékre szeletelt sertéscombot pirítottam le majdnem a zsírjára, wok-fűszerkeverékben forgatva, majd megkínáltam egy evőkanál szójaszósszal és halszósszal, utána pedig felöntöttem vízzel.

A wokban közben apróra vágott hagymát dinszteltem, majd pirítottam aranybarnára, végül egy teáskanálnyi cukorral is megszórtam, és megvártam, amíg karamellizálódik.

A levest közben őrölt római köménnyel, fahéjjal és egy sóhajnyi őrölt szegfűszeggel fűszereztem, majd egy evőkanálnyi citromlevet öntöttem hozzá.

Amikor a hagyma elnyerte méltóságos aranybarna árnyalatát, a leveshez adagoltam, utána felvertem két tojást, és a forrásban lévő leveshez csurgattam.

Boldogsággal töltött el, hogy egy teljesen újszerű, eddig még ismeretlen levest sikerült alkotnom, pusztán a kreativitásommal, vállalkozókedvemmel, bátor kiállásommal.

Túlnyomó mértékben csökkenti büszkeségemet az a tény, hogy az elkészült leves jelentősen, kifejezetten és határozottan nem finom.

--------------------------

ÉRTÉKELÉS

10 értékelés alapján az átlag: 5

Az első lehetsz, aki értékeli.

A témakör lapozója< Boldog születésnapot, Osmosis!A világ legkisebb, de legtöményebb hercegsége >

guest
4 - 25 karakter jeleníthető meg.
Nem tesszük közzé.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Van véleményed? Kommentelj!x